Jij maakt het werk met onze oplossing elke dag makkelijker!

IT/Business Consultant

Vanwege de succesvolle lancering van onze Cloud- en onlineoplossingen groeien wij hard! Om die reden zijn we per direct op zoek naar uitbreiding van ons team. Ben jij degene die met jouw uitstekende communicatie vaardigheden onze klantrelaties actief onderhoud en altijd een passende oplossing weet te vinden?

Wat ga je doen als IT/Business Consultant bij Emergo?

Je gaat onze software bij onze klanten in heel Nederland implementeren en daarbij stuur je de (omvangrijke) implementaties aan en beheers je het gehele proces. Ook verzorg je presentaties en geef je cursussen over de softwarepakketten aan de eindgebruikers.
Je volgt daarnaast de (lange termijn) ontwikkelingen en trends. Wat leeft er bij onze klanten, leveranciers, ketenpartners en in de markt? Hoe kunnen onze producten en diensten zoveel mogelijk toegevoegde waarde leveren? Je brengt deze wensen en gebruikersbehoeften bij onze klanten in kaart en vertaalt dit naar concrete producten en diensten (consultancy).
Met oprechte interesse ga jij het gesprek aan, verbind je partijen en stem je af. Zo creëer jij draagvlak en klanttevredenheid, klantbehoud is hiervan het resultaat.
Kortom, je bent de brug tussen onze producten, onze klanten en jouw team.

Wat breng je mee?

Jij bent een enthousiaste Consultant met al de nodige ervaring op zak. Je staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk ik jouw werkleven. Zelfstandig en analytisch vermogen zijn kernkwaliteiten waarin je jezelf herkent. Bovendien ben je creatief om tot ideeën/oplossingen te komen. Je helpt graag mensen verder op weg en bent op zoek naar passende oplossingen die zorgen voor een tevreden klant. Je staat stevig in je schoenen, waardoor je in staat bent mee te denken met de klant en van het juiste advies te voorzien. Je bent leergiering en geen uitdaging is jou te groot.
We zien graag terug:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • 2-3 jaar ervaring met IT die je hebt ingezet in de rol van Consultant of Support medewerker;
 • Affiniteit met IT/Software markt en interesse in de dienstverlenende markt;
 • Dat je energie krijgt van het behalen van succes samen met je collega’s (alleen gaat het sneller, samen kom je verder);
 • Toewijding, ondernemende en vooruitstrevende mindset;
 • Resultaatgericht en gestructureerd zijn woorden die jouw instelling omschrijven en je bent continu op zoek naar mogelijkheden om meer uit jezelf te halen
 • Je bent een meedenker en je vindt het leuk om onze klanten te begeleiden gedurende het proces: van informatievraagstuk tot succesvolle functionerende oplossing;
 • Met jouw sterke communicatieve vaardigheden sla je gemakkelijk de brug tussen business en IT.
 • Tot slot beschik je over organisatorisch vermogen en een servicegerichte instelling.

Dit bieden wij jou:

Een informeel, ervaren en gedreven team dat graag met je samenwerkt en er naar uit kijkt om jou welkom te heten. En daarnaast:

 • Een uitdagende en dynamische functie in een ambitieuze bedrijfscultuur, waarin je jouw talenten optimaal kunt ontwikkelen en je de mogelijkheid krijgt om actief mee te werken aan de verdere ontwikkeling van Emergo;
 • Doorgroeimogelijkheden naar de functie van Business Analist of Accountmanager;
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een aansprekende functie met een gezonde dosis zingeving waar eigen inbreng zeer gewaardeerd wordt;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een leaseauto, 24 vakantiedagen, een telefoon, laptop en een goede pensioenregeling;
 • Een fulltime functie voor 40 uur met als standplaats Harderwijk

Wat vragen wij?

Omdat het werkveld barst van de uitdagingen, kansen en mogelijkheden, vragen we een grote mate van zelfstandigheid. Belangrijke kenmerken zijn eigen verantwoordelijkheid en initiatief.
Verder hou je graag overzicht en ben je in staat om richtinggevend advies te geven. Je bent sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie, hebt overtuigingskracht en kunt goed samenwerken.
Je hebt HBO werk- en denkniveau en je hebt een studie afgerond in de voor deze functie relevante richting (Business IT & Management, ICT Management, Software Engineering, Informatica, Technische Informatica, Technische Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Bedrijfskunde of een andere passende studie).
Je bezoekt klanten in heel Nederland, dus reizen is voor jou geen probleem.

Over Emergo

Emergo Systems in Harderwijk is een gespecialiseerd softwarehuis, dat kwaliteitssoftware levert op het gebied van Human Resource Development, arbeidsreïntegratie, cliëntontwikkeling en -begeleiding. De focus ligt hierbij op het leveren van een goede service aan onze klanten. In de loop van de jaren is Emergo Systems uitgegroeid tot marktleider in het marktsegment waarin we opereren.

Emergo kent een no-nonsense cultuur met een goede collegiale sfeer. Wij vinden hard werken normaal en ontspannen net zo belangrijk. We zijn momenteel met tien collega’s en we vinden het leuk om nog meer enthousiaste mensen bij ons te laten starten.

Interesse?

Herken je je in het bovenstaande profiel? Solliciteer dan direct en vertel in een motivatiebrief (of video) waarom jij dé waardevolle toevoeging bent voor onze organisatie (vergeet niet ook je CV toe te voegen)!
Heb je nog vragen hebt kun je contact opnemen met onze Manager Director Ronald van Veelen via 06-12059429. We zijn per direct op zoek naar een nieuwe collega.

Hoe gaan wij met je gegevens om?

Wij hechten grote waarde aan je privacy. Wij gaan dan ook uiterst zorgzaam om met de gegevens die jij aan ons beschikbaar stelt. Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Wij zullen geen informatie verstrekken aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn. Door het versturen jouw sollicitatie ga je ermee akkoord dat je persoonsgegevens worden verwerkt door onze organisatie.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar geen interesse.

Menu