Nieuwe wetgeving 2015 Participatiewet in COMPAS ondergebracht

De al bestaande SRG-statistiek, een statistiek geleverd door gemeenten aan het CBS, is voor 2015 uitgebreid met gegevens over de uitvoering van de Participatiewet. In de nieuwe versies van COMPAS wordt die uitbreiding ondersteund. Zo kunt u voortaan de statistiek maandelijks aanleveren aan uw gemeente of het CBS en kunt u de indicatiestellingen voor de Participatiewet vastleggen. Onderdeel van die indicatie is de loonwaarde, maar ook of het gaat om langdurige verdiencapaciteit onder minimumloon. Daarnaast of het een klant betreft die voor beschut werk in aanmerking komt.

Mogelijkheden om loonkostensubsidie betaalbaar te stellen en in rekening te brengen bestonden al langer in COMPAS. Daarnaast zijn er mogelijkheid om plaatsing in het kader van de Participatiewet te registreren, te plannen en te factureren.

Bovenstaande functionaliteit gaat Emergo Systems uitleveren in COMPAS 5 SR2 en COMPAS 4.2 SR8 welke wordt voorzien van een extra patch. COMPAS 5 SR2 verwachten we nog voor 1 januari 2015 te Releasen. COMPAS 5 SR2 is getest m.b.v. externe ondersteuning.

Voor vragen kunt u contact opnemen met support van Emergo Systems, te bereiken via support@emergo-systems.nl of op 0341 – 42 99 55

Vorig bericht
COMPAS gebruiker Alescon plaatst helft werknemers naar bedrijfsleven
Volgend bericht
In 2014 groei voor Emergo Systems!