De nieuwe Features van COMPAS 5 op MS SQL

Misschien had u het al vernomen, maar inmiddels is Emergo Systems begonnen met de uitlevering van COMPAS 5. Het betreft hier de versie die op basis van een Microsoft SQL database draait. Dit levert een aantal belangrijke voordelen op.

Behalve de structurele verandering vanuit de basis, komt COMPAS 5 met een aantal interessante nieuwe features. Binnen deze blog worden de voordelen van MS SQL en de toepassing van de Roosterfunctionaliteit uitgelicht.

1768.sql_logoTegenwoordig wordt er door organisaties veelal gestreefd naar een generiek IT landschap. Werken met COMPAS 5 heeft als voordeel dat de database van COMPAS samen met andere databases vanuit één centrale Microsoft SQL Management Studio beheerd kan worden. Wat betreft rapportage kan gebruik worden gemaakt van de Mircosoft SQL Reporting Services. Hiermee kan over meerdere MS SQL databases informatie worden ontsloten. Natuurlijk blijft iedereen binnen COMPAS de mogelijkheid houden om de bekende COMPAS RapportModule te gebruiken. COMPAS 5 levert verder een verbeterde en meer stabiele performance. Dit is met name merkbaar bij het uitvoeren van zwaardere handelingen zoals het verversen van Caseloads en het draaien van rapportages. Op het gebied van beveiliging en toegang tot de COMPAS database, kan er zowel gebruik worden gemaakt van de gebruikers binnen de Active Directory of van zogeheten Named Users.

Nieuwe features en toepassing

COMPAS 5 kent een aantal features die het dagelijkse werkproces ondersteunen en verbeteren. Wij lichten in deze blog de toepassing van de roosterfunctionaliteit toe. Roosterfunctionaliteit biedt organisaties de mogelijkheden om planningen te maken voor zowel dienstverbanden en externe plaatsingen. Onderstaand de structuur zoals deze binnen COMPAS 5 is ontworpen.

Let op: klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave

Afbeelding 01_klein

Toepassing functionaliteit op basis van Externe plaatsing

Naast de personeelsdossiers voorzien we ook de Externe Plaatsingen van een planning. Dit gebeurt aan de hand van het aangemaakte rooster. Deze planning maakt per dag zichtbaar wie er wel en niet bij de inlener aanwezig is. Onderstaande afbeelding toont een wisselend werkrooster van 32 uur, waarbij de medewerker in week 1 op vrijdag vrij en in week 2 op maandag vrij is.

Afbeelding 02

Roosters bij Externe Plaatsing

Het werkrooster geeft inzage in de beschikbaarheid van de medewerker bij de inlener.

Afbeelding 03

Planning

De planning geeft de organisatie niet alleen inzage in de beschikbaarheid, maar zal ook de administratieve afhandeling van bijvoorbeeld de geboekte uren en de facturatie daarvan eenvoudiger maken. De uren kunnen nu immers volgens de aangemaakte planning direct geboekt worden met 1 druk op de knop!

Afbeelding 04

Een tweede hulpmiddel dat de administratieve last verlicht, is het feit dat er nu collectief en volgens planning, ontbrekende uren kunnen worden geboekt.

Afbeelding 05

Relatiebeheer en CRM

Vanaf een overstijgend niveau (Relaties/CRM) kan er nu per inlener gekeken worden naar alle mensen die op een Externe Plaatsing zitten. Zo wordt zichtbaar wie er op welke dag van de week bij welke relatie aan het werk is, en voor hoeveel uren.

Afbeelding 06

Overal overzicht houden

Behalve dat er per inlener(Relaties/CRM) inzage kan worden verschaft, kan er ook op basis van een Externe Plaats bekeken worden wie wanneer is ingepland. Waar ook in COMPAS, u behoudt overzicht en controle.

Afbeelding 07

De roosterfunctionaliteit is ook nog eens via Personeelsdossiers gekoppeld aan de bezetting, zodat eenvoudig kan worden bekeken hoe zwaar de afdelingen bezet zijn in bepaalde periodes.

Afbeelding 08

Formatieplaatsen

Tenslotte werken de ingeplande roosters door in het onderdeel Formatieplaatsen. Met behulp van deze functionaliteit kan de omvang van de Formatieplaats worden ingesteld. Deze kan vervolgens worden afgezet tegen de daadwerkelijke bezetting hiervan.

Afbeelding 09

Waarom overstappen van COMPAS 4.2 naar COMPAS 5?

Er zijn een aantal belangrijke functionele voordelen van COMPAS 5 t.o.v. de oude COMPAS 4.2 versie. We noemen hier een aantal voordelen:

  • Een betere beveiliging, performance en data structuur door Microsoft SQL Server;
  • Inzage op het gebied van roosterplanningen van zowel personeel- en externe plaatsing;
  • Eenvoudigere administratieve afhandeling voor het boeken en verwerken van uren;
  • Duidelijk overview in planningen vanuit zowel Inlener/Relaties en Externe Plaats;
  • Zoekfunctie voor Correspondentie;
  • Overzicht in de bezetting per formatieplaats, en de vergelijking tussen de omvang van de formatieplaats versus de daadwerkelijke bezetting.
Vorig bericht
Wat is nieuw in COMPAS 5 op MS SQL Server
Volgend bericht
COMPAS ondersteunt organisatieveranderingen