Empatec Sneek nieuwe COMPAS gebruiker

empatec-logo

Empatec NV is een dynamische, maatschappelijke onderneming en biedt werk voor 1800 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gemeenten, instellingen en commerciële bedrijven schakelen Empatec in voor uiteenlopende activiteiten. Variërend van het structureel of tijdelijk oplossen van hun personeelstekort tot het uitbesteden van werkzaamheden. Van oorsprong is Empatec verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening voor dertien gemeenten in West-Fryslân. Maar steeds meer houdt Empatec zich bezig met re-integratietrajecten voor mensen uit de WWB en de WAJONG.

Aanleiding aanschaf COMPAS

Empatec zocht vervanging voor het huidige Personeels- en Salarissysteem waar de ondersteuning voor wordt beëindigd. Bij de zoektocht naar vervanging van het systeem heeft Empatec vooral gekeken naar collega SW-bedrijven. Wat is een veel beproefd systeem en wat heeft zich al bewezen in de markt? COMPAS draait bij 67% van de SW-Bedrijven in Nederland en biedt voor deze sector een standaardoplossing. Voor Empatec gaf dit de doorslag, uiteraard na dit wel eerst met referentiebezoeken geverifieerd te hebben.

Salarisverwerking

Op het gebied van salarisverwerking ‘in huis’ heeft Empatec net als bij COMPAS gekeken wat goed functioneert binnen SW-Bedrijven. De aansluiting op COMPAS en de sectorspecifieke CAO ondersteuning voor de Sociale Werkvoorziening zijn daarbij cruciaal. Empatec gaat daarom per 01-01-2015 gebruik maken van Unit4 Salaris, COMPAS zal in dat kader worden verbonden aan Unit4 Salaris.

Microsoft Dynamics NAV

Empatec maakt gebruik van het ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV. COMPAS heeft een standaardinterface ontwikkeld met NAV, zodat éénmalige vastlegging gewaarborgd is. Empatec en Emergo Systems bekijken samen op welke onderdelen de systemen op elkaar kunnen worden aangesloten. Daarvoor zijn verschillende opties mogelijk.

Opdracht

Op 23 september jl. vond de ondertekening plaats van de opdracht voor levering en implementatie van COMPAS. Op 1 januari 2015 zal COMPAS in productie worden genomen binnen Empatec Sneek.

Empatec
Henk van der Zwaag directeur Empatec en Christiaan Smallenbroek Emergo Systems ondertekenen het contract

 

Vorig bericht
Delta Zutphen nieuwe COMPAS gebruiker
Volgend bericht
COMPAS gebruiker Alescon plaatst helft werknemers naar bedrijfsleven